Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varning för piratkopior

Annons
Varning för piratkopior

När nu både opposition och regering säger sig vilja ha en vårdgaranti är det väl en smaksak vilken man väljer. Den som tänker så bör akta sig för gatuförsäljare. Allt som utlovas är nämligen inte äkta vara.

Verkligheten bakom är ju att skillnaden mellan den borgerliga äkta vårdgarantin och den socialdemokratiska piratkopian är som mellan natt och dag. Den socialdemokratiska är ett uppdrag till landstingen - den borgerliga är en verklig garanti till dig kombinerat med rätten att vända dig till någon annan om du inte är nöjd.

Tittar vi på hur det ser ut i dag blir skillnaden än mer tydlig. I socialdemokratiska landsting ligger de genomsnittliga väntetiderna för många behandlingar runt ett år.

I genomsnitt alltså - i enskilda fall kan det röra sig om flera år. Samtidigt som de borgerligt styrda landstingen, Stockholm, Skåne och Halland, som alla infört lokala vårdgarantier, kan erbjuda behandling inom tre månader.

Varför tror du att socialdemokraterna i riksdagen röstat nej till införandet av en nationell vårdgaranti inte mindre än 12 gånger under de åtta år de styrt landet. Är det för att de vill ha en?

Låt dig inte luras, utan välj den äkta varan.

Lennart Bolander (m)

Riksdagledamot Härnösand

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons