Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför Nya Zeeland?

Annons

E Varför är Elvy Söderström så glad och nöjd för det här med vänort i Nya Zeeland? För mig är det världens ände. Räcker det inte med Trosa, den lilla idylliska stad, som kallas världens ände? Vänort var väl ett begrepp som blev känt först efter andra världskriget som hjälpverksamhet till orter i våra skandinaviska broderländer. Mig veterligt har inte Nya Zeeland varit i krig så någon hjälpverksamhet från svensk sida är väl inte aktuell i dag.
Nya Zeeland är ju ett föregångsland, socialt sett, med rösträtt för kvinnor redan år 1893. Jämför det med Sverige som fick vänta till 1921. Tanterna fick vara med först 1922 i rusdrycksförbudsröstningen då de röstade nej och nubben till sillen uteblev för gubbarna Svensson.
Ytterligare vetskap om de heta källornas land Nya Zeeland kan man inhämta genom att låna böcker på biblioteken här i kommunen.
Fast inte i Gullänget där biblioteket är nedlagt på grund av att pengarna inte räckte till lokalhyra. Hur ska vi då ha råd att åka ner till vår vänort på Nya Zeeland. Vi får nog nöja oss med att besöka Trosa där finns i alla fall ett stadshotell känt från tv-
serien om Hedebyborna.BROR HAMMAR
GULLÄNGET

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons