Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varför förnedra våra gamla?

Att det är ekonomiskt viktigare att undersköterskor städar trapphus än vårdar de multisjuka åldringarna som behöver tillsyn dygnet runt är ofattbart!

Annons

Apropå nyhetsartikeln ”Oro för demensvård” på Allehanda.se 16/10. Tack demensföreningen att ni kommenterar den nedmontering av äldrevården som nu görs i Ö-vik. Att det är ekonomiskt viktigare att undersköterskor städar kulvertar, trapphus med mera än vårdar de multisjuka åldringarna som behöver tillsyn dygnet runt är för mig ofattbart!

Ta och omfördela budgeten, tänk om, tänk rätt! Vore inte dumt med ett besök av miljökontoret på Era boenden för att se hur möjligheten för personalen att fullfölja sina arbetsuppgifter ser ut.

Flera sjukskrivningar ploppar upp, arbetsglädjen över att få hjälpa sjuka människor avtar. Varför förnedra våra gamla på detta sätt, lite respekt borde visas av våra politiker.

Omfördela pengarna (vi behöver inte alla "lyxutsmyckningar" med mera som ni satsar på). Vi behöver bland annat lokalvårdare. Vi behöver en trygghet i vården. Personalen behöver egen planeringstid, vikarier med mera. Åldrings-, palliativ- och rehabvård som nu ska inbakas i äldreboendena. Samma personal som vårdar de dementa och multisjuka och städar, tvättar, diskar med mera.

Höj gärna kommunalskatten för mig, fattigpensionär, för jag vill inte hamna i Ert boende som det ser ut i dag.

Ö-viksbon

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons