Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Värdera inte människor i pengar

Annons
Värdera inte människor i pengar

Som de flesta vet måste Sollefteå kommun vara i balans med budgeten i slutet av år 2002. Men nu är det så att skolorna redan i dag ligger i besparingar som slår hårt mot undervisningen. Och något som retar mig så in i... är att man mäter människor i pengar. Det sägs att det går bra för Sverige men ändå måste man spara in en och annan miljon för att det ska gå ihop och det är inte bara skolorna som drabbas utan även äldreomsorgen.

På Valllaskolan har man ingen IT-tekniker och snart heller inte någon fritidspedagog. Snart kanske vi inte har råd med någon lärare överhuvudtaget. Eleverna kanske ska lära sig själva.

Det är vår framtid ni sparar på. Vilken signal ger det egentligen? Politikerna i Stockholm lovar att de ska satsa på skolan och det ska bli så bra. De öronmärkta Wärnersson-pengarna som bland annat Valla hade sett fram emot, fick vi inte ett öre av i år, vilket skulle ha varit nästan ett måste. Och till hösten väntar ännu mera besparingar. Jag återkommer till samma sak: Sluta att värdera människor i pengar. Inga pengar i världen kan ersätta en människa.

Kanske politiker som läser detta kan börja fundera på vad de håller på med egentligen. Ett förslag är; gå ut i verkligheten och se hur det fungerar! Vi har bara haft besök av en politiker, hon heter Mona Westerlund.

Daniel Persson

Elevrådsstyrelsen Valla

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons