Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vården det viktiga

Annons
Vården det viktiga

²... men viktigast är vården² heter en hushållsfolder från Sjukvårdspartiet Västernorrland (sjvp). Där lämnar partiet en sanningsenlig redovisning av sitt politiska agerande under den valperiod, som slutar inom ett år. Partiet har samverkat med c, kd, fp och mp i den så kallade vårdalliansen. Denna allians har sedan i stort sett valt att göra gemensam sak med s och v.

Två budgetförslag i rad (för 2001 och 2002) har på så sätt fått stöd av en kompakt landstingsmajoritet om 68 av 77. Endast vi moderater har lagt fram en alternativbudget.

I foldern står tydligt att sjvp bejakar landstingets satsningar inom andra områden än hälso- och sjukvård. Också detta är sant både för sjvp och för hela vårdalliansen. Sjvp och vårdalliansen har sagt ja till bland annat att landstinget skulle satsa på Midlanda konsthall och Film i Västernrorland. Partierna har också sagt tydligt nej till moderata förslag om att i stället koncentrera landstingets medel på hälso- och sjukvård. ²Dåligt förslag² är nu omdömet i foldern om den moderata linjen.

Med den här foldern har sjvp gjort demokratin en tjänst. Väljarna har fått klart besked om att det finns bara ett parti, som tydligt och envetet går in för att landstingets medel skall koncentreras på hälso- och sjukvård, nämligen moderaterna.

Bertil Lindström

Moderaternas gruppledare i Landstinget Västernorrland

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons