Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vår roll i världspolitiken

Annons
Vår roll i världspolitiken

Aldrig hade man kunnat drömma om att en svensk socialdemokratisk regering skulle ge sitt fulla stöd till krigshandlingar mot ett litet och svårt sargat land som Afghanistan.

Ayse Lunger, kolumnist i Aktuellt i politiken, skriver i sitt senaste brev att hon är muslim, och tar helt avstånd från det som hände i Amerika den 11 september men undrar samtidigt över varför inte västvärlden har reagerat på talibanernas brutala framfart under de fem åren som de har haft makten i Afghanistan. Sverige har ju fram till Olof Palmes dagar stått högt i kurs för försvar av de små och svaga länderna i omvärlden. Jag tror faktiskt att Olof Palme vänder sig i graven, skriver kolumnisten.

Det är nog rätt många som instämmer i hennes tänkande. Att Sverige ska åtaga sig att leka någon sorts världspolis tillsammans med stormakterna vill säkert inte majoriteten av vårt lands invånare.

Vår roll i världspolitiken har ju sedan Hjalmar Brantings dagar varit den hjälpande samaritens handlingar. Att FN och Kofi Annan får Nobels fredspris står ju i bjärt kontrast till den uppgift de är valt till att sköta.

Carl Rönngren (s)

Mjällom

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons