Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var finns den påstådda fabeln, Lena Asplund?

Annons

Svar till Lena Asplund (M)

I ett direkt svar på min insändare i dagens (den 10 september) TÅ beskylls jag för att fabulera. Därför börjar jag med att be Lena Asplund tala om var någonstans i insändaren den påstådda fabeln finns.

Lena Asplund skriver: "Tvärtemot det Hult påstår har Moderaterna och Alliansen … skapat 200000 fler jobb ..." Här är det till att börja med intressant att notera att Moderaterna och Alliansen uppenbarligen är två skilda begrepp. När det gäller de 200000 jobben så var förvåningen stor när de inte nämndes i krönikan den 3 september. De brukar alltid finnas där som en del av självbelåtenheten. Påståendet att jag skulle ha förnekat dessa jobb är obegripligt. Jag nämnde dem överhuvudtaget inte i min insändare! Eftersom jag inte har tillgång till vare sig partiets eget underlag eller det underlag som riksdagens utredningstjänst använder är förnekelsen omöjlig. En närmare presentation av de 200000 jobben skulle vara högintressant. Kan kanske Lena Asplund tänka sig att serva med en sådan? Nåväl, nu återkommer de hur som helst i Lena Asplunds svar. Ordningen är återställd. Skrytet över detta arbetsmarknadspolitiska fiasko upprepas och det lär ske även framgent. Att dessa 200000 jobb inte är tillräckliga för att hålla arbetslösheten på en rimlig nivå förstår de flesta, dock inte alla. Att andelen arbetslösa ökar för att alltför få jobb har tillkommit bekymrar inte Lena Asplund. 2006 var arbetslösheten drygt sex procent. Nu ligger den på drygt åtta. 2006 beskylldes den dåvarande regeringen för att ha orsakat massarbetslöshet. Låt mig för säkerhets skull betona att arbetslösheten redan då var för hög. Nu är det ännu värre. Massarbetslöshet är det dock inte tal om!!!

Lena Asplund berör välfärden i sitt svar. Hon talar om "bättre välfärd" och om att "säkra välfärden". "Samtidigt har välfärden tillförts mer pengar än någonsin" skriver hon. Förmodligen hoppas hon att det finns en chans att läsarna tror att välfärd är en sak som intresserar en moderat. Nej, Lena Asplund, den chansen finns inte! Det är bara att gå tillbaka till krönikan den 3 september. Där finns värderingarna. Staten tar våra pengar. Skatter är av ondo. Att försöka koppla ihop moderat skattepolitik med säkrad och bättre välfärd är hyckleri. Debatten blir ärligare om man säger det man tycker och står för det. Säg att den allmänna välfärden var alltför hög när Alliansen tog över 2006. Nu ska den ner på rimlig nivå. Det är detta som är det systemskifte som tidigare moderatledare talade om, men aldrig fick chansen att genomföra. Nu talas det inte om något systemskifte. Det genomförs.

Avslutningsvis upprepar jag min fråga från första stycket: Var i insändaren finns fabeln?

Henry Hult

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons