Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Var det verkligen rätt beslut vi tog?

Annons

Beslutet att flytta vissa canceroperationer från Sollefteå togs i full enighet i landstingsfullmäktige. Jag undrar nu om det var rätt att ta det beslutet? Det skedde med stöd av en översyn som gäller hela landet, där hävdas att det måste finnas tillräckligt många operationer för att bibehålla och utveckla en kompetens, det låter ju rimligt.

Konsekvensen för Sollefteå sjukhus kommer sannolikt att bli större än vi förstod när vi tog beslutet. Frågan är om vi hade alla kunskaper för att veta det vi behövde veta. Finns det en risk för cancerpatienterna? Uppstår nya risker för andra patienter om hela sjukhuset drabbas? Går problemet att utbildas bort?

Vill vi verkligen avveckla sjukhuset om det nu innebär en sådan risk? Är detta även ett steg mot att ta av Sollefteå sjukhus akutsjukhusstatusen? Frågorna är många och behöver besvaras. Att Sundsvallsorienterade politiker och läkare står bakom tanken på att flytta resurser från Sollefteå till Sundsvall det är lätt att räkna ut och de behöver nog inte några bättre konsekvensanalyser. Jag skulle önska att beslutet revs upp och att vi beslutsfattare fick ett bättre beslutsunderlag. Jag skall göra det jag kan.

Lars-Gunnar Hultin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons