Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välj den vårdcentral som tillgodoser dina behov

Du belastar inte landstingets ekonomi genom att välja de privata vårdgivarna, tvärtom i nuläget.

Annons

Svar till Lars-Gunnar Hultin (V) om hälsocentralen Södra Sundet på Allehanda.se den 26/10. Det är ofattbart att en person som herr Hultin med sitt stora kontaktnät kan skriva så osaklig insändare!

Hur kan han påstå att Johannesberg eller Öbacka vårdcentral har mycket lägre hyreskostnad än Södra Sundet? Vilket underlag har han för detta påstående? Vad gäller Öbacka vårdcentral så kan jag som tidigare verksamhetschef där veta att hyran där är på likvärdig nivå med Södra Sundet.

Beträffande Familjecentralen så är denna en tillgång för Södra Sundet, ej tvärtom. Många listar sig på Södra Sundet just på grund av denna.

Slutklämmen att man skall välja Södra Sundet för det är den hälsocentral som du själv äger är mer än märklig. De privata vårdcentralerna drivs på uppdrag av landstinget och tillförs primärt samma pengar per listad! Skillnaden är dock att landstinget i många fall måste skjuta till medel för att deras egna drivna hälsocentraler går med förlust! Den privat drivna måste dock stå för eventuella förluster själva.

Som medborgare i Härnösand skall Du välja den vård- eller hälsocentral som bäst tillgodoser dina behov. Du belastar inte landstingets ekonomi genom att välja de privata vårdgivarna, tvärtom i nuläget.

Anders Kempe

Leg läk (utan ägarandel i någon vårdcentral)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons