Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga använda blinkers, bilister

Hastighetsbegränsningen måste sättas ned till 30 på nämnda gator och det fort! Vore ju bra om hastigheten kunde ändras innan en olycka inträffar...!

Annons

Jag tycker att det finns all anledning för "Samhällsförvaltningen – boende, miljö och trafik i Härnösands kommun" att titta på trafiksituationen på Idrottsvägen, Norra Ringvägen samt Häckvägen! Efter alla "vägfriseringar" på dessa gator har det blivit ett väldigt hysteriskt område att gå och färdas i. Människorna verkar inte fördra bulor och avsmalnande gator... Noll effekt!

Fordon framförs i hög fart och ofta mycket aggressivt. Huvudled här och lämna företräde där och högerregel här... Inte mycket respekteras! Och ni skulle bara se "rallyt" på Häckvägen, där så många elever från Murbergsskolan promenerar, cyklar och åker moped, morgon och eftermiddag. Häckvägen har ju inte ens tillstymmelse till trottoar. (Och de som förväntades byta väg, från att köra Häckvägen och istället köra Norra Ringvägen och Murbergsvägen? Det ger de fullständigt sjutton i, det blir ilsket rally på Häckvägen i stället.)

Föreslår att det avsätts ett par personer, någon dag eller två, som kommer att kunna bekräfta hur trafiken fungerar/inte fungerar i sagda område. Värst är det i rusningstrafik, kvällar och helger. Ta ett pass klockan 15-17 och fortsätt 21-23 en vardag samt en fredag- och lördagskväll. Och helst när det är isigt och frostigt på gator och trottoarer...

Hastighetsbegränsningen måste sättas ned till 30 på nämnda gator och det fort! Snart kommer snö och halka. Vore ju bra om hastigheten kunde ändras innan en olycka inträffar...! Dessutom borde det finnas en Lämna företrädeskylt på Häckvägen i korsningen med Ringvägen. Det finns ju i korsningen Häckvägen/Sehlstedtsvägen?

Dessutom behövs det absolut ett övergångsställe i korsningen Idrottsvägen/Ängsvägen. Nu finns ju bara övergångsställen vid rondellen och Norra Ringvägen. Från ena hållet på Ängsvägen om man går ut mot Idrottsvägen finns ju ingenstans att ta vägen, om man inte vill balansera på den smala stenläggningen, eller med livet som insats, chansa och kuta över Idrottsvägen utan övergångsställe.

Gör något fort! Hur svårt kan det vara att, åtminstone, sänka hastighetsbegränsningen i detta område? Hela Kastellgatan, Hovsgatan och en lång bit av Ådalsvägen och Sehlstedtsvägen, Brunnshusgatan bland annat har 30-skyltar. Alla är gator i närhet till skolor. Och en liten brasklapp till bilisterna, börja våga använda blinkers!

Karin N

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons