Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska vi ha de nya sedlarna till?

Om något år ska vi få nya sedlar i olika valörer. Vad ska vi använda dem till? De gäller ju inte som betalningsmedel.

Annons

Vill i all enkelhet upplysa dig svenske pensionär och medborgare, som har skyldighet att betala avgifter och diverse andra utlägg, att svenska sedlar och mynt inte gäller i våra svenska banker, ej heller i statliga, kommunala eller landstingsorgan.

Hanteringen av kontanta medel ogillas i högsta grad av våra "överförmyndare".

Därför har vi i Sverige beslutat att uttagsautomater ska vara så ringa och i så fåtal som möjligt och helst ska de vara trasiga. Mot den bakgrunden undrar jag hur ska vi, två miljoner (cirka) pensionärer, som helt saknar kunskap om datorer och appar, klara upp att delta i transaktioner med betalningar utan att betala skjortan i avgifter? Det kan jämställas med ocker av banker och myndigheter. Våra större banker, som tjänar miljarder per kvartal, får härja fritt, befriade från insyn och idiotförklarar oss medborgare. Heder åt Svenska Handelsbanken som inte ännu deltagit i denna hantering.

Exempel: En liten ideell förening, som bland sina medlemmar säljer lotter eller på annat sätt får in medel för sin existens, har ingenstans att sätta in dessa medel. Vissa affärer förbarmar sig dock och tar emot, men hur länge?

Om något år ska vi få nya sedlar i olika valörer. Vad ska vi använda dem till? De gäller ju inte som betalningsmedel. Jag ser denna hantering av oss medborgare som ett stort skämt. Aldrig någonsin har "överheten" så flagrant behandlat oss tidigare i fråga om dumförklaring.

Vad värre är att ingen sätter sig till motstånd. Finns inga rebeller kvar? Den svenska pressen och massmedia, som ska vara den tredje statsmakten, var befinner ni er? Vågar ni inte gå i polemik med "överheten".

Men två miljoner medborgare är väl inget att ta hänsyn till. De fick ju finna sig i att skatta mer än andra medborgare. De har ju förmånen att vara till belastning för samhället. De har ju varit med om uppbyggnad av det svenska samhället och har gjort sitt.

Glöm dessa medborgare, de ska snart dö.

Visst kan man raljera men sanning ligger bakom.

Rolf 79 år (som fortfarande bryr sig)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons