Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad krävs egentligen för att få stanna?

Han förlorade sin mamma i kriget vid åtta månaders ålder; tvingades strida redan som liten och drogades för att orka döda utan att bry sig.

Annons

Ska man behöva gå igenom hur mycket som helst?

Jag tänker på en pojke som bokstavligen föddes i rebellrörelsen och som förlorade sin mamma i kriget vid åtta månaders ålder; som själv tvingades strida redan som liten och som drogades för att orka döda utan att bry sig. När kriget tog slut blev han som tolvåring efterlyst och tvingades fly sitt land. Vägen genom Saharaöknen kantades av liken från dem som inte klarat flykten.

Ett liv av flykt, av hemlöshet, kamp för överlevnad och trotsande av den italienska maffian som krävde kriminella tjänster ledde så till Sverige, Kramfors. Här har han funnit trygghet, kärleksfulla medmänniskor, fått uppleva verklig frihet och börjat bygga djupa relationer. Då ska han plötsligt kastas ut härifrån, till Italien där maffian väntar!

Detta kan inte vara rätt! Det kan inte få gå till på detta sätt! Den som flytt sitt hemland gör det för att det är omöjligt att vara kvar. Skickas man tillbaka är allt ännu värre just för att man lyckades fly.

Så länge man sköter sig borde det inte finnas någon anledning till att man inte får bo i Sverige. Alla har rätt till ett liv utan krig, hungersnöd och utan att behöva fly hela livet! Vart tog medmänskligheten vägen? Alla är vi människor och alla är vi lika mycket värda.

Patricia Eriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons