Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad gör ni åt det dåliga skolresultatet?

Bryr vi föräldrar oss mindre om våra barns framtid för att vi själva inte är högutbildade eller har utländsk bakgrund?

Annons

Är det bara jag som reagerade på Mittnytts inslag 4/10, om att skolresultatet i Sollefteå kommun gällande icke behöriga till gymnasiet, är bland det högsta i landet? Är det bara jag som undrar över rektorn för Vallaskolans uttalande, vilket jag tolkar som att hon menar att vi föräldrar bryr oss mindre om våra barns framtid för att vi själva inte är högutbildade eller har utländsk bakgrund?

Har hon själv utbildning för sin tjänst? Vad jag själv kan hitta på SCB ligger vi mycket riktigt under rikets medel beträffande invånare med eftergymnasial utbildning men vi har cirka 150 kommuner som ligger lika eller efter oss, men som uppenbarligen har färre icke behöriga barn till gymnasiet.

Så utöver chefens tvivelaktiga uttalande undrar jag faktiskt vad skolan och kommunen tänker göra åt det resultat som trots allt är ett faktum? Man kan alltså inte skylla på föräldrarna i första hand utan ta tag i den egna verksamheten och se vad som måste förbättras. Vilka barnfamiljer vill flytta hit med en sådan reklam? Det är inte bara företags-rankingen i kommunen man måste satsa på.

Är det inte dags att satsa på en bättre skolmiljö för bland annat Vallaskolan? Sluta med att centralisera skolorna och satsa på kvalitet istället. Det kostar lite mer men man vinner i längden. Den här tiden för en bra skolgång får våra barn inte tillbaka, vi har inte råd att kasta bort den, det är vår egen och våra barns framtid ni spelar om.

Niklas

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons