Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad behöver Utansjö, om inte barnfamiljer?

Det precis sådana barnfamiljer som vi behöver, var de är födda spelar faktiskt ingen roll.

Annons

Svar till A. Jansson på Allehanda.se den 29/10. Om inte Utansjö behöver nya barnfamiljer, vad är det då som Utansjö behöver? Att tro på en ny Versteeg är inte realistiskt, även om det finns personer som tror att politikerna kan trolla fram en sådan, han kom inte heller från Sverige eller?

Jag har själv jobbat några veckor på fabriken där min pappa och farfar arbetade under många år. Trots att jag arbetat på många olika orter i Sverige så har jag nästan hela tiden bott i Utansjö eller Överskog. Det går alltså alldeles utmärkt att arbeta i exempelvis Sundsvall och ändå bo i Utansjö.

Just den här familjen hade den bakgrunden att de var attraktiva på arbetsmarknaden här. Högutbildade och erfarna. Det precis sådana barnfamiljer som vi behöver, var de är födda spelar faktiskt ingen roll. De vill bo och verka här, de går i kyrkan, deltar i föreningslivet och är allmänt trevliga. Om inte de är välkomna till Utansjö, vilka är det då vi vill ha hit?

Tyvärr så var jag inte majoritetsägare i Rottneros så att jag kunde stoppa nedläggningen. Vad jag skulle gjort som politiker kan du kanske tala om för mig.

Hela Ådalens historia är en lång räcka av skogsindustrinedläggningar, är det de lokala politikernas fel? Företag kommer och går, Utansjö består, om vi vill det! Vi kämpar på så gott vi kan.

Lars-Gunnar Hultin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons