Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utveckla Ådalen och Härnösand

Annons
Utveckla Ådalen och Härnösand

I samband med diskussionen om en förbifart för E4 vid Härnösand framfördes att kommunen inte ville ha någon utveckling mot Älandsbroområdet. Man såg hellre en utveckling söderut och kopplingar mot Timrå-Sundsvall. Undra sedan på att vår befolkning minskat senare år! Idén kommer från de "storstadsfrälsta" som har den obestyrkta teorin att en hel landsända kan utvecklas från ett större centrum. I det här fallet skulle först Sundsvall växa sig starkt för att sedan några skulle bosätta sig i Härnösand. Härnösand skulle bli en sovstad.

Hela landet måste leva! Vi måste få slut på den norrlandsfientliga politik som förs. Göran Persson sade för några år sedan att den regionala obalansen inte är acceptabel. Mer än så blev det inte. Varför? Det beror på hans partikamrater här som stämmer in i "Det går bra för Sverige". Nu pratar han om en fast broförbindelse till Tyskland. Att det går bra för Sverige är en lögn! Det går bra för storstadsområdena men utveckligen är skrämmande i stora delar av Norrland. I längden skadar det Sverige.

Förr hörde man talas om national-ekonomi och hur de gemensamma resurserna skulle utnyttjas.

Det är helt vanvettigt att riva bra lägenheter i Härnösand. Visst är det en kortsiktig vinst för Härnösandshus men man glömmer bort de stora investeringar som gjorts i planläggning, vatten- och avloppsledningar samt gator. Sedan skall man någonstans söderut ta resurser i anspråk för att skapa tillgångar som redan funnits på plats här. Kostnaden blir väldigt hög i en överhettad ekonomi.

Vilket slöseri med resurser! Nej, vi måste mera kraftfullt kräva vår del av den den gemensamma kakan. Vattenkraften i Sollefteå ger Sydkraft möjlighet att sälja billig energi i Götaland och ge de utländska ägarna utdelning. Hur länge skall Sollefteå finna sig i att bli exploaterat?

För tio år sedan var Ullånger ett livfullt samhälle. Vid infarten till samhället finns en skylt som visar vägen till företagen. I dag finns många luckor där.

De här problemen måste debatteras. Ångermanland har härlig natur med fina miljöer. Har kan man ha hög livkvalitet. Vi ska inte kräva stöd. Vi skall kräva vår rätt gentemot statsmakten.

Per Näsström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons