Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utanförskapet har aldrig varit större

Annons

Alliansen När Reinfeldt tillträdde som statsminister 2006 lovade han att utplåna utanförskapet. Inga människor utanför jobb eller sysselsättning. Han har misslyckats totalt för nu finns ingen sysselsättning och färre jobb.

Det är femtio år sedan jag såg människor gå till butiken utan att ha råd att handla. De har jobbat och betalat skatt i hela sitt långa liv och nu kan de inte få en dräglig ålderdom. Man skäms för sitt land.

De försäkringar vi byggt upp med mycken möda har Alliansen slagit i spillror på mindre än åtta år. Nu går de som blir utan jobb till olika faser på arbetsförmedlingen som i verkligheten betyder fasor. Om de inte har kraften att själv skaffa sig ett jobb är de förlorade.

Det verkar som om människor som fallit ur systemet inte räknas som medborgare längre. Det skall löna sig bättre att jobba än att vara utan jobb säger statsministern och det skriver de flesta under på men när det inte finns jobb att få blir det en förolämpning.

Han tycks tro att de som nu har det svårt beror på det är dåliga människor men så kan det inte vara. För en tid sedan innan företaget slagit igen på grund av dålig lönsamhet var de produktiva skattebetalande arbetare.

Att låna till ett skatteavdrag för de som tjänar över trettiosextusen i månaden är ett hån mot större delen av landets befolkning och tyder på fartblindhet.

Vi har inget eller litet underhåll av vägar och järnvägar på grund av brist på pengar. Vi har en åldringsvård som inte liknar något. Det sägs att ett lands status ses på dess sätt att ta hand om sina gamla.

Med den mallen står vi i skamvrån. Skolor fungerar inte och eleverna kommer inte att klara sin vardag framöver när de inte har utbildning för att få jobb. Sjukhusen är underbemannade och det är omöjligt att komma till en vårdcentral i rimlig tid.

Apoteken har inga lager så patienter får åka dit flera gånger för att få sin medicin. Det blir kostnader de ofta inte har råd med så det får vänta på ättestupan. På i stort sett alla områden har det blivit sämre. Vi som har jobb har fått lägre skatt och många uppskattar det men när det sker på bekostnad av ett drägligt liv för våra nära och kära känns det inte bra.

Vi måste har en ny regering. Den vi nu har är utbränd och deprimerad. Det tar för lång tod att bota den så vi måste snarast ha en ny.

Nathan Leroy

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons