Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppföljningen av patienter är katastrof

Eftervården och uppföljningen av patienter har totalt havererat i landstinget.

Annons

Till Göran Hägglund! Hur kan du ha mage att stå i svensk tv på en partiledardebatt och säga att svensk sjukvård aldrig mått så bra? Västernorrlands läns landsting har aldrig förr varit så dålig som nu och det under blått styre. Multisjuka, handikappade och människor med speciella behov sätts åt sidan. Uppföljning av till exempel strokepatienter, opererade patienter med flera är en katastrof.

Jag har själv haft en stroke i hjärnan för tre år sedan. Inte en enda gång efter att jag skrevs ut har jag blivit kallad på undersökning, jag fick inte den utlovade rehabiliteringen (står i mina journaler), de ringde inte ens upp. Inte ett ljud från Västernorrlands läns landsting på tre år. Jag är nog inte ensam om detta om jag skulle börja gräva i det, vilket jag nog ska.

Jag blev lämnad vind för våg när min fru hämtade mig från sjukhuset. Inget ansvar, ingen eftervård, ingen rehabilitering. Fortfarande ingenting. Tre år, Göran Hägglund, tre år.

Är det mitt ansvar att tänka: nu kanske jag skulle kolla upp en del saker, varför händer det inte något? Kanske, men sjukvården har fasta och givna regelverk att följa i arbetet gentemot sina patienter, satta av sin tillsyningsmyndighet Socialstyrelsen och det ska de följa. Men det görs verkligen inte i detta landsting.

Själva tekniken är ju helt fantastisk, forskningen går framåt, men ett verkligt stort men, patientsäkerheten, patientvården, eftervården och uppföljningen av patienter har totalt havererat inom Västernorrlands läns landsting. Finns inte en vettig människa snart som frivilligt vill lägga in sig på vårt regionsjukhus i Sundsvall, på grund av alla brister i ovan nämnda självklarheter som landstinget är skyldig att göra.

I och för sig gäller det alla sjukhus i länet. Landstingsstyrelsen har gett läkare i de två övriga sjukhusen (Sollefteå och Örnsköldsvik) inom länet, order att inte remitera till Umeå Universitetssjukhus, trots att det är högre kompetens, närmare för alla norr om Skuleskogen och billigare för patienten.

Man ska först åka sjukresa till Sundsvalls sjukhus och träffa en specialistläkare som kanske inte alls är så specialist som han borde för att han ska ge ett utlåtande och kanske i sin tur skriva en remiss till Umeå US. Men då kommer det kymiga i kråksången, läkaren får inte remitera vidare dig till en verklig specialist i Umeå, för det har den blåa landstingsstyrelsen slagit fast. Det finns att läsa om i deras styrelseprotokoll.

Vad tycker du om detta Göran Hägglund?

Är detta den sjukvård du skulle vilja ha?

Jag är aktiv i ett annat parti och gick med i maj i år. Jag är även aktiv med flera uppdrag inom ett av våra fackförbund. Med din sjukvårdspolitik ska du vara glad om du ens få sitta i en regering nästa år.

Nom De Plume

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons