Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppfattningarna om Arnäs kyrka är olika

Att söndagsgudstjänster ska hållas klockan elva är sedan gammal tid ett vedertaget och känt koncept.

Annons

Vi ska vara artiga nog, att tacka för svaret (29/1) från berörda parter beträffande söndagarnas gudstjänsttider i Arnäs kyrka. Tyvärr så är våra uppfattningar olika. Därför detta gensvar.

Ni påstår, att klockan 11 inte är ordinarie gudstjänsttid och att den tiden aldrig har varit påbjuden tid för gudstjänst.

Påbjuden kan översättas till bland annat anbefalld. Om något skriftligt påbud förekommit är obekant, men väl genom tiderna, åtminstone i den svenska kristenheten och katolicismen ett begrepp och en tradition att söndagsgudstjänster ska hållas klockan elva. Detta är sedan gammal tid ett vedertaget och känt koncept.

Denna tid för söndagens gudstjänst har så starka traditioner, att den inte kan brytas annat än genom mässfall, på grund av att präst saknas eller i yttersta fall få deltagare. Om denna vår uppfattning är fel, så har vi haft fel i generationer.

Alltså blev ert svar inget alls, annat än att det finns ingen påbjuden tid för söndagarnas gudstjänsttider. Tyvärr så skiljer vi oss åt i frågan, men vi anser att vi borde ha fått ett troligare svar på insändaren om det beror på låg besöksfrekvens. Vi får väl anta att er planering om antalet gudstjänster för våren gäller Arnäs och inte hela samfälligheten.

Det har på senare tid skapats funderingar med oroskänslor hos många om Arnäskyrkans framtid. Den anrika kyrkan är en klenod för bygden och ett sorts vägmärke för landsvägsfarare. Den kan utvecklas i stället för att nedmonteras.

Byssbor

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons