Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Undervisning i lokal utan fönster?

När man hör att undervisningen är tänkt att bedrivas i en lokal som inte ens duger som spinninglokal på grund av för högt buller tror man ju inte sina öron.

Annons

Som förälder har jag alltid tyckt att det är viktigt att prata positivt om skolan inför mina barn, men jag måste säga att det börjar bli riktigt svårt. Det finns ett "rykte" som säger att badhuset i Bollsta med stor sannolikhet kommer att läggas ner så fort som möjligt. Det kommer i korthet att innebära att simundervisningen för eleverna i Kramfors kommun kommer att minskas ordentligt bland annat på grund av att ytterligare fyra skolor skall samsas i Ådalshallen.

Som jag förstått ska eleverna bussas ner och för att spara pengar kommer flera klasser att åka samtidigt. Under tiden en klass badar, kommer en annan klass att undervisas i ett annat ämne i en närliggande lokal i Ådalshallen.

När man sedan hör att undervisningen är tänkt att bedrivas i en lokal som inte ens duger som spinninglokal på grund av för högt buller tror man ju inte sina öron.

Vad värre är att lokalen inte har några fönster och är dessutom för liten för att inrymma de klasser som är berörda. Som förälder undrar jag: Vill inte hälsokommunen Kramfors att våra elever skall uppnå målen i skolan och har inte elever och lärare rätt till en dräglig arbetsmiljö där de kan trivas, må bra och utvecklas tillsammans?

Var kommer rätten till elevinflytande in i den här frågan och har hänsyn verkligen tagits till MBL och AML i detta förslag?

En upprörd förälder i Ytterlännäsområdet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons