Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underlig sjukhusstruktur

Annons

E Förra årets befolkningsförändringar är ingen munter läsning för oss västernorrlänningar. Speciellt inte för ångermanlänningarna.
Vi blev 1 929 personer färre. Minskningen fördelar sig på 1 453 personer i Ångermanland och 476 i Medelpad.
Det innebär att Medelpad närmar sig Ångermanland befolkningsmässigt.. Av länets 244 974 innevånare bor 123 102 i Ångermanland och 121 872 i Medelpad.
Mot den bakgrunden är jag nyfiken på hur sjukvårdspartiet har tänkt sig sjukhusstrukturen. I den hushållsfolder som utdelades för drygt en månad sedan, finns två länskartor. Den första visar på hur partiet vill ha sjukhusvården organiserad. Där finns fyra lika stora sjukhus, med placering i Sundsvall, Härnösand, Sollefteå och Örnsköldsvik.
Hur bokstavligt ska jag tolka den bilden? Ska sjukhusen i Sundsvall och Härnösand vara lika stora? Ska sjukhuset i Härnösand återuppbyggas till ett fullvärdigt akutsjukhus?
På den andra kartan, som visar hur partiet inte vill ha det, har de fyra små sjukhusen sammankopplats till ett enda stort komplex med placering i Sundsvall.
Finns det något parti i landstinget, som förespråkar en sådan lösning?
I brödtexten förespråkar sjukvårdspartiet småskalighet. Det låter sig göras om det på ett befolkningsunderlag på drygt 123 tusen personer finns tre sjukhus, men hur ordnar man småskaligheten om det på nästan 122 tusen personer finns bara ett sjukhus?
Jag tror att vi är många, speciellt i länets södra del, som skulle uppskatta ett förtydligande.ELISABETH WALFRIDSSON
LANDSTINGSFULLMÄKTIGELEDAMOT
FÖR KRISTDEMOKRATERNA

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons