Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Underlätta rekrytering för nystartade företag

Det är inte en slump att Sverige är mindre bra på att omvandla goda idéer inom utbildning och forskning till framgångsrika företag.

Annons

Många nya företag startas genom att man själv jobbar och sliter gratis i ett antal år. Men vissa företag behöver redan på ett tidigt stadium anställa. Inte minst gäller det innovativa företag som behöver olika typer av experter. Även med externa finansiärer är det svårt att betala de löner som krävs. Lönerna kan också ytterligare pressas upp med tanke på de risker det innebär att bryta en fast och trygg anställning mot en tjänst i ett företag i uppstartsfasen.

Då är det utmärkt om man istället för att betala skyhöga löner här och nu kan ersätta sina arbetstagare med andelar i företaget eller personaloptioner.

Personaloptioner – som ger rätt att i framtiden få köpa aktier till ett i förväg bestämt pris eller i övrigt på förmånliga villkor – är också ett utmärkt sätt att säkerställa att också de anställda jobbar för samma mål, det vill säga företagets framgång.

I dag är skatten på personaloptioner 67 procent, vilket i praktiken gör dem värdelösa. Detta kan jämföras med USA och Hong Kong, där de endast kapitalinkomstbeskattas med 15 procent. Det är inte en slump att Sverige är mindre bra på att omvandla goda idéer inom utbildning och forskning till framgångsrika företag.

Det startas omkring 35 000 företag varje år i Sverige. Men av dessa är det ytterst få som är innovativa, snabbväxande och som skapar jobb och tillväxt. Det hade förmodligen kunnat vara fler. Få innovatörer, forskare och uppfinnare är även bra på att driva företag, de behöver knyta den typen av personer till sig. Samma sak gäller entreprenörer som ofta behöver knyta teknisk eller på annat sätt specialiserad personal till sitt företag.

Genom personaloptioner skulle de kunna attrahera avgörande kompetens och därmed kunna nå framgång med sina idéer. Men för att detta ska bli verklighet måste vi sänka skatten på personaloptioner.

Hans Backman (FP)

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons