Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff kamp för Bollsta

Annons
Tuff kamp för Bollsta

Öppet brev till Kramfors kommun, landstinget och Krambo, som inte alls verkar älska Bollsta.

Ett gäng unga personer har bildat en grupp som vill utveckla och älska Bollsta. Ett strålande initiativ - och det är också mycket angeläget!

Det kan bli en tuff kamp. Några av dem, som projektgruppen måste kämpa emot, är Kramfors kommun, landstinget och Krambo, som alla motarbetar Bollsta.

Det ryktas att kommunen beslutat att satsa på tre orter i kommunen - och det är inte Bollsta. Talar ryktet sant? Vilken demokratisk och moralisk rätt har beslutsfattarna att i sin allvishet missgynna en ort för att gynna en annan?

Det sägs att höghuset vid Ytterlännäsgården skall rivas. Är detta en kommunal strävan? Det är i så fall en cynisk behandling av Bollstas äldre befolkning.

Läkarstationen i Bollsta skall tydligen stängas och verksamheten flyttas till annan ort. Där krävs omfattande om- och tillbyggnader. Samma sak skall tydligen drabba folktandvården. Fråga till landstinget: Vilken snillrik ekonomisk kalkyl ligger bakom dessa beslut?

Vilken demokratisk och moralisk rätt har landstinget att ta ifrån Bollsta dessa serviceinrättningar för att gynna annan ort? Det är en cynisk behandling av Bollstas befolkning.

Kejsargatan är en boendemiljö med ett stort historiskt och kulturellt värde. Det är märkligt att Krambo inte inser det. Nu vill man tydligen placera Svars verksamhet där, vilket kräver ingrepp i de gamla bostäderna.

Borde inte Krambo ha ett kulturellt ansvar för bevarande av boendemiljön på Kejsargatan? Det finns andra lämpliga lokaler för Svars verksamhet. Lokaler är det ju inte brist på - men däremot på kloka beslut.

Och rivningsraseriet som Krambo annonserat är ju en märklig realkapitalförstörelse för att få lite bidrag från kommunakuten. Finns det inte intelligentare åtgärder?

Vår Idrottsklubb har en av de största verksamheterna i kommunen med dam-, herr-, flick- och pojkverksamhet i flera idrotter. Varför är idrottsklubben styvmoderligt behandlad av kommunen, när det gäller bidrag till skötsel av alla anläggningar?

Projektgruppen älska Bollsta - det finns mycket att kämpa för och många att kämpa mot, som systematiskt tycks arbeta för att utarma Bollsta.

Men med enade krafter kan vi försätta berg!

Och nästa år är det valår..

Bollstasupporters - och vi är många

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons