Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tro inte på alla rubriker

/

På riksdagens hemsida finns en fullständig förteckning över riksdagsledamöters villkor. Min deklarerade inkomst är precis som alla andras en offentlig handling.

Annons

Replik till "Svar till Källström" på Allehanda.se den 7/12.

Herbert Pettersson är intresserad av min lön och har sökt utan resultat. Låt mig bistå i googlandet. På riksdagens hemsida finns en fullständig förteckning över riksdagsledamöters villkor. Min deklarerade inkomst är precis som alla andras en offentlig handling som jag noterat att både Örnsköldsviks Allehanda och Expressen funnit anledning att publicera det senaste året.

Om Pettersson klickar sig vidare ser han att jag i själva verket inte alls rasar över några löner för vare sig hockeyspelare eller andra. Man ska inte tro alla rubriker.

Slutligen konstaterar jag att Pettersson verkar stödja den motion om kraftigt förändrade pensionsvillkor för riksdagsledamöter jag skrivit. Nu blir detta verklighet – riksdagspensioner som tickar på år efter år kommer snart vara ett minne blott. Pettersson delar även Centerpartiets linje – att detta skulle gälla alla. I voteringen valde dock en riksdagsmajoritet däribland sju av mina västernorrländska riksdagskollegor – att inte rösta på Centerpartiets yrkande. De valde istället att behålla de gamla, betydligt mer generösa, villkoren för sig själva.

Emil Källström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons