Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafiksäkerhet ska inte bara vara till för bilister

/

Inte bara bilister behöver framkomlighet. Även vi kreti och pleti som går, med eller utan rullator, eller kör elrullstolar eller cyklar behöver det.

Annons

Vi tvingas ut i den tacksamt nedkörda vägbanan för vår framkomlighet. Att vi ej halkar och ramlar omkull är av ren självbevarelsedrift. Bilister tutar frenetiskt då vi är i vägen.

I vissa andra kommuner ses det till att trottoarer/cykelbanor/gångvägar snöröjs först för att öka trafiksäkerheten och upprätthålla nollvisionen för onödiga trafikolyckor. Enligt Samhällsbyggnadsförvaltningens gatuenhet skall det vara minst sex centimeter snö innan åtgärder anses ekonomiskt välbefogade.

Det är billigare att vänta på töväder än att tillgodose trafiksäkerhet i en kommun som utan tanke slösar pengar på projekt som leder till ruin och konkurs. Det är skamset att skattepengar ej går till kreti och pleti utan till det som vi inte röstade för. Med andra ord enligt kommunallagen. De folkvalda ska tillgodose medborgarnas behov och underlätta för dem i alla angelägenheter. Skatteintäkter skall i första hand fördelas inom kommunens medborgares olika behov. Vare sig det gäller dagis, skola, omsorg eller infrastruktur.

Rich-Chard

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons