Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Total förvirring i nämnden

Annons
Total förvirring i nämnden

Evert Ljungström, vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden i Härnösand, besvärar sig med att föra en dialog i frågan om exploateringen av fritidsområdet utefter Södra sundet. Detta hedrar honom. Annars är det bara före val som detta med dialog lyfts fram av politiker. Den socialdemokratiske ordföranden har "inga kommentarer" och ser ingen anledning att föra dialog.

Förvirringen på stadsbyggnadsnämnden verkar vara total. Ljungström uppger att beslutet var enhälligt, något som ledamoten Hultin i tidningen måste dementera. Dock är det för oss väljare fortfarande oklart vad som sagts och gäller.

Ingen efter Södrasundsvägen motsätter sig en varsam utbyggnad av området. Däremot vill man inte ha massexploatering, avsteg från tidigare för kommunen "heliga" föreskrifter, tummande på strandskyddet och en total förändring av ett unikt fritids- och naturområde. Vi vill så långt som möjligt bevara ett av stans mest nyttjade fritids- och rekreationsområden. Fullt utbyggt skulle området bli kommunens näst största "tätort".

Märkligt i denna affär är brådskan att gå köparen till mötes. Är det så här det går till vid beslut om vår gemensamma miljö? Engagemanget och viljan från politiker i detta är förvånande och ovanligt. Kan det ha med den press och de krokodiltårar som köparen presenterar? Har man kollat om ekobyar är så uthålliga, fungerande och "gulliga" som de presenteras?

Skrämmande är att när vi påtalar sakskäl om vägens standard avvisas detta som gnäll och bakåtsträveri. Behandlas alla sakskäl på detta sätt? Har inte medborgarna rätt att yttrycka sin mening? Är det något fel på demokratin?

Vi Härnösandsbor behöver inte stå med mössan i hand och tillåta att entreprenörer för en spottstyver får driva projekt där sakskäl, miljö och Härnösandsbornas synpunkter körs över.

Det mest skrämmande i detta är att Ljungström ser det som ett problem att Härnösandsborna är för kunniga och kan överklaga!? Ett bra bevis på hur moderaterna och överheten ser på demokrati och utbildning.

Hur vill man ha det på stadsbyggnadsnämnden? Okunniga människor som inte kan och törs ifrågasätta och utöva sin demokratiska rätt?

Honnörsorden demokrati och inflytande tycks också glömmas bort och man personangriper Eva Goes för att hon har synpunkter och förslag. Är hon för kunnig också?

Vi har nu fått ta del av en förvirrad och frampressad hantering i mycket stor hast där sakskäl, demokrati, medborgerligt inflytande och kunskap ses som problem. Det är kanske detta som är Härnösands problem.

Väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons