Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tortyren fortsätter i Turkiet

Annons

Det har kommit nya rapporter om tortyr i turkiska fängelser. I Diyarbakir, som ligger i den sydöstra delen av landet, där kurderna bor, har fem personer hållits i förlängt fängsligt förvar. Enligt Amnesty har de utsatts för olika former av
tortyr och misshandel.

Man klär av dem nakna, sätter på en ögonbindel och slår dem. En plastpåse över huvudet nästan kväver dem. De besprutas med vattenkanon och lämnas ute i kylan. Testiklarna kläms åt. Könsorganen utsätts för elchocker. Man tvingar dem hålla sig vakna, och de får inte lägga sig ner.

Amnesty kräver:
Att Turkiet skall rätta sig
efter Europakonventionen om mänskliga rättigheter, som man anslutit sig till: Ingen skall utsättas för tortyr eller förnedrande behandling eller bestraffning.
En fullständig och opartisk utredning, beträffande de påstådda övergreppen, att resultatet av utredningen offentliggörs och att de ansvariga ställs inför rätta. Medan utredningen pågår, skall de anklagade avstängas från tjänstgöring och avskedas, om de
befinns skyldiga.
Att de misshandlade skall kompenseras för all psykisk och fysisk skada, samt få lämplig medicinsk behandling och rehabilitering.
Hjälp Amnesty att stoppa tortyren,

Ö-VIKS AMNESTYGRUPP

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons