Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Till alla epahatare

Jag kan till viss del förstå frustrationen när man hamnar bakom ett långsamtgående fordon, men skulle du göra likadant mot en traktorchaufför?

Annons

Min tonåring har a-traktor (epa) och får stå ut med mycket efter vägen. Bilister klossar bak och signalerar, kör om och visar både finger och bakdel. Det har även hänt att vissa kört med ren förföljelse. Värst av allt var nog den som körde upp jämsides och vrålade "Va faan finns du för?"

Jag kan till viss del förstå frustrationen när man hamnar bakom ett långsamtgående fordon, men skulle du göra likadant mot en traktorchaufför? Skulle inte tro det.

Nästa fundering jag har är varför polisen ägnar så mycket tid åt att jaga dessa a-traktorer? Finns det inte viktigare saker att göra än att stoppa dessa i tid och otid? Det kan bli ombesiktning för en liten struntsak.

Det skulle ge mer respekt om polisen kunde "mingla" nere runt Max och Arenan och prata med ungdomarna om hur viktigt det är att fordonen är i ordning. Säga till att de måste åtgärda detta annars blir det repressalier nästa gång.

Som det är i dagsläget finns nog inte en tonåring som skulle vända sig till polisen om det kör ihop sig någon kväll/helg. Min tonåring blev stoppad en kväll, dörren slets upp, det skreks och det ifrågasattes nykterhet (bara så där). Känns inte som rätt attityd när man stoppar en 15-åring.

Första mötet med polisen ska väl inte behöva resultera i polisrädsla för en tid framöver? Vi måste föregå med gott exempel både i trafiken och när det gäller uppförande. Och ja jag vet att det finns rötägg bland epa-ägarna, men dra inte alla över en kam. Bättre att de köper bränsle och håller sig nyktra än köper sprit och "ränner" runt stan.

CON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons