Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Telia Nära AB förklara er!

Annons

TELIAS GSM mobilsändarmast i Stubbsand är placerad i en grop och inte högre än knappt över grantopparna. Är den hemlig måntro? Eller vad har sommarstugeägarna och de boende i Stubbsand gjort för gott, som har fått en alldeles egen GSMsändare för sina mobiltelefoner.

Då kan man å andra sidan fråga sig, vad har vi andra, som bor i Killingsnäs, Skede, Bergön, Finna, Skagshamn, Ällön, Tennviken, Skrammelsand, Långron och Skeppsmalen gjort för ont, som inte får ta del av den sändaren? Telia förklara er! Många telefonsamtal och email med Telia Nära AB, dess kundtjänst och deras nätplanerare har jag utväxlat under år 2000 och tidigare och klagat på obefintlig GSMtäckning i Skagsområdet.

När Telia för något mer än ett år sedan skulle bygga och starta upp en GSMsändare i Stubbsand lovade Telia Nära AB att den skulle ge bättre mobila teleförhållanden kring Skagsområdet. Barbro Leander, Telia Nära AB, skriver: ”Masten, den ligger cirka 2 1/2 km från Skagshamns yttersta udde. Masten är rundstrålande, vilket innebär, att den skall täcka de områden, nu nämner. Jag skulle råda dig att se över telefonen”. Döm, till min förvåning när jag nu haft hjälp att finna GSMsändareni Stubbsand, så är den ställd i en grop nära Jordavan, en bäck och en myr nedanför bergen där och sändarmasten når knappt ovan grantopparna. Är masten avsedd för någon prominent privatperson boende i stugbyn, eller vad är det fråga om? Jag förstår ingenting?

Telia Nära AB förklara er! Varför i himmelens namn har man inte placerat masten och GSMsändaren uppe på berget intill, så att boende runt Stubbsand får det täckningsområde på 34 kilometer, som en sådan sändare kan ge? Telia förklara det!

DET HÄR ÄR JU RENT missgynnande av en hel bygd, av alla boende i Mattjäl, Killingsnäs, Skede,
Finna, Bergön, Ällön, Skagshamn, Skrammelsand och Skeppsmalen, som inhandlat en GSMtelefon och hoppats kunna använda den omkring, till och ifrån sina hem. Och som en sjösäkerhetsåtgärd kunna ha den i beredskap i den lilla plastbåten, när man lägger och tar upp nät runt Skagsudde.

Jag vet, det finns VHS och det finns NMT 450, men nu är det så, att numera har de flesta en liten GSMtelefon och då tycker jag Telia borde se till att den kan användas också nära kusten, där ett nödsamtal från den lilla telefonen faktiskt kan rädda liv. Telia snackar om utbyggnad av 3G, framtidens mobiltelefoni. Det är skrattretande, när Telia Nära AB inte ens förstår att placera en sändarmast högt på ett berg, i ett fyrtorn eller kanske i ett 60 meter högt vindkraftverk, som finns ute i Skag, för att få bästa tänkbara täckning.

Telia förklara er!
Jag uppmanar alla Skagsbor med flera, i och utanför det området,
som har anknytning till det, att ringa eller skicka epost till Telia Nära AB och klaga på GSMkommunikationen.


BO WESTBERG-GREN
SKAGSHAMN

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons