Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tankar i begynnande valtider

Annons

Nu börjar diskussionerna runt valutgången 2014 och där många gånger människor som vill ha makt inte skyr några medel för att nå maktfullkomlighet. Det finns många politiker som arbetar väldigt seriöst men tyvärr finns den andra gruppen också. Egentligen är det vårt fel - vi oengagerade – så vi har faktiskt det politiska rävspel vi förtjänar!

Vi måste slå vakt om duktiga och kunniga ledare för att undvika att "ogräset" äter sig in för idag är det enklast att nå framgång inom den politiska världen just på grund av oss oengagerade.

Mikael Niemi skriver i boken om Vittula att få makt som politiker är viktig för då kan man djävlas med grannen. Och grannen har ju naturligtvis varit med och röstat fram sin granne. Oftast kan rösten fås bara på grund av att namnet är bekant men kompetensen är förmodligen helt okänd.

Ibland verkar det som om kunskapsnivån hos vissa politiker är låg vilket i sin tur innebär feltolkningar av ordens innebörd, att negationer tar ut varandra och lägg därtill en sammanblandning av sak och person. Allt kanske för att förvirra mottagaren, en medveten strategi, men tyvärr ofta bottnar det i dålig kunskap.

Har inte mänskligheten utvecklats mera? I tider har vi förfasat oss över diktaturer och gör det fortfarande men vad är det som sker inom de egna gränserna? Hur är det med våra mänskliga rättigheter? Är det bara klyschor? Idag skyller vi ofta på bristande tid men det är snarare ovilja eller rädsla för att ha en åsikt och framföra den. Särskilt om den är konfliktladdad. Detta för vi dessutom vidare till den yngre generationen. Manipulation och oärlighet lönar sig för det gynnar dig och du anser dig bekräftad genom att du nått dina egna syften och framgång men sanningen har satts ur spel!!

Kontentan av dessa funderingar är att inte rösta på din granne utan att veta hans eller hennes kompetens och förmåga till medmänsklighet!

Tankar från en gräsrot

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons