Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack för att du satsar på skolan, Lassen

Annons
Tack för att du satsar på skolan, Lassen

Jag kan bara tacka Elisabet Lassen för att kommunen nu tänker satsa på skolorna.

Efter att i Tidningen Ångermanland ha läst om röstningsresultatet vid kommunfullmäktige beträffande Skärvsta skolas framtid noterade jag att Lassen uttryckt sig så att "kommunen måste ha råd att satsa på skolorna". Därefter klubbades Skärvsta skolas framtid igenom.

Då undrar jag om satsningen på skolor innebär kommunens samtliga? Jag har med oro noterat att på Junsele skola minskar antalet lärare konstant.

Så fort någon går i pension stryks tjänsten. Och klasserna blir bara större, vilket i sin tur innebär mera arbete för kvarvarande lärare och då orkar de inte fullgöra arbete eller så bränner de ut sig. Innebär nu satsningen på skolan i kommunen att denna trend skall vända?

Jag har även hört berättas att det är slut på blyertspennor i skolan och det råder inköpsförbud. Eleverna lånar pennor mellan sig.

Denna enorma kostnad av 1:50 per penna rubbar förmodligen ekonomin. Fast förmodligen förstör eleverna bara pennorna och föräldrarna kan ju skicka med en hemifrån. Men om de glömmer att skicka en, innebär satsningen på skolan i kommunen att inköpsstoppet hävs nu? Och kan då eleverna få eller låna en penna för att teckna ner de lärdomar de förväntas inhämta?

Jag skulle kunna fortsätta denna frågeställning, men avslutar med att gratulera Skärvstaborna vars elever nu slipper splittras och börja åka skol-skjuts, men säger samtidigt till kommunen att ta er i akt, om ni inte ser till att satsa på skolan i hela kommunen.

Lärarna nöts ut i en rasande takt, det enda sättet de klara sig på är att minska engagemanget för eleverna och deras studier, böcker slits ut, expenser är bristvara och kommunen bygger nytt i centralorten. Detta när föräldrar i kommunens utkant börjar frukta nedskärning av skolor i Junsele, Näsåker, Helgum och Ramsele.

De föräldrarna lever trygga nu i vissheten att Lassen lovat att satsa på skolan.

Tack Lassen.

En väljare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons