Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tack alla reselebor - ni lyfter Sollefteå kommun

/
  • Flera viktiga platser och byggnader som fått stänga som till exempel Moforsenbron, kommer ta död på kommunen, skriver Lena.

Annons

Att kommunen saknar vilja och visioner för landsbygden och dess utveckling råder inga tvivel. Under de senaste åren har man för att nämna något släckt gatubelysning (spritt över kommunen) stängt ett särskilt boende (Ramsele) stängt högstadium (Långsele och Nipan), dragit in bussturer och sänkt eller fryst bidrag till civilsamhällets så viktiga ideella föreningar. Vill man ta död på kommunen så är man på god väg. Och nu är Moforsenbron i Resele avstängd, sedan ett år tillbaka.

Osäkerhet råder fortfarande om dess framtid och information är ingenting som kommunen ger oss invånare i onödan. Att det finns enstaka personer innanför kommunens väggar som gärna river de broar som kommunen ansvarar över på landsbygden vet vi sedan tidigare, då hot förekommit även tidigare år. Men så länge det inte finns några politiska beslut om rivning förefaller det märkligt och nästintill respektlöst och nonchalant att grundläggande underhåll underlåtits att genomföras under decennier på dessa broar. Respektlöst mot oss, era kommuninvånare som lever och verkar på landsbygden och betalar vår kommunalskatt (som för övrigt är en av Sveriges högsta).

■■ För fler insändare, klicka här.

Jag vill med denna text skicka uppmuntran och hejarop till alla reselebor för allt engagemang ni lägger i frågan om Moforsenbron och arbetet med framtidsbygden Resele. Ni har stor betydelse för resten av kommunen. Er kamp inspirerar oss andra i byarna runt om i kommunen att också kämpa för hela kommunens utveckling och överlevnad.

Ni i Resele ser positivt på framtiden, ser utvecklingspotentialen i vår fantastiska kommun och tar vara på den. Ni kommer med konstruktiva förslag på lösningar och idérikedom och kämparglöd tycks det inte råda brist på. Om Sollefteå kommun hade agerat lite mer som reseleborna hade den här kommunen kommit långt.

Nu i höst kommer Socialdemokratin slutgiltigt få visa om den över huvudtaget bryr sig om landsbygden eller ej. Det kommer under hösten att visa sig om Socialdemokraterna är ett parti som gärna ser broar mellan människor eller ett som river desamma.

Lena

Näsåker

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons