Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta trafikreglerna på allvar, bilister

/

En skara bilister ser att man är i en rondell, men ska ändå chansa och gasa på och köra in framför en och riskera att krocka.

Annons

Länge har jag nu upplevt dåliga trafikförhållanden runt om här i Örnsköldsvik. Syftar på hur bilister kan prata i telefon under bilkörning när de inte klarar av det, andra bilister kan sladda omkring när det finns långtradare med farligt gods eller gående omkring. En annan skara bilister ser att man är i en rondell, men ska ändå chansa och gasa på och köra in framför en och riskera att krocka, det händer dagligen i Lidlrondellen och renenrondellen.

En annan skara vet inte hur man ligger och kör i rondeller, hur man blinkar, vilken belysning man skall ha på bilen, eller hur långt avstånd man skall ha till framförvarande bil.

Eller när man skall gå över ett övergångsställ och bilisterna ska ändå köra i full fart mot en och full fart bakom ens hälar.

Jag säger inte att jag själv är den perfekta bilisten, att fela är mänskligt hos oss alla. Men att leka med så stora och tunga fordon vid gående människor, eller att inte ta regler och ansvar runt om på våra vägar på allvar, tycker jag inte är okej!

P.B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons