Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta ert ansvar

Annons

Angående artikeln i ÖA 28/8 "Orolig för äldrevården".

Jag förstår precis som Omsorgsnämndens ordförande Anna-Belle Strömberg uttrycker det i texten att anhöriga är oroliga.

Skillnaden mellan Anna-Belle och mig är att jag jobbar som undersköterska på ett äldreboende och ser verkligheten som den är, inte som siffror på ett papper. Ja vilka skulder håller vi på att betala? Omorganisationen som genomfördes för ett antal år sen blev en kostsam historia kanske det är vad vi får betala för nu med nollvikarie. Där har vi en riktig kvinnofälla, 100 procent till alla och inga vikarier. Trötta mammor som kommer hem helt utpumpade och ska ta hand om sina barn.

Kanske dags att den här kommunen börjar se över sina prioriteringar med skattebetalarnas pengar. Jag har jobbat många år inom omsorgen och vi har haft sparkrav på oss hela tiden, även under socialdemokratisk regering.

Tack vare jobbskatteavdraget får vi låginkomsttagare lite mer pengar i kassan. Att uttrycka sig så som Anna-Bell Strömberg gör i texten är rent löjligt att skylla på dessa avdrag. Nej nu får ni ta ert ansvar och göra något åt det här sållet till kommun, Det är inte långt kvar till Valet. Kommun invånare välj smart.

Cattis undersköterska!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons