Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svikna löften från Sahlin och Rosengren

Annons

REGERINGEN (S) HAR ett superdepartement med två ministrar.
Björn Rosengren har uttalat sig ofta. Han har kommit med yviga löften .”Om ni nu lyssnar djgt noga: Dom kommer vi att fixa!” sa han i Sollefteå.

Sedan lovade han ett antal nya jobb till kommunen som kompensation för att garnisonen lades ned. I Sollefteå liksom i Karlskoga med flera orter har det sedan inte blivit särskilt mycket av det hela.

Mona Sahlin har inte förekom mit lika ofta i massmedia. Därmed har det inte heller blivit lika många möjliga svek i hennes fall.

HUR HAR DET DÅ gått med de löften, som kommit från Mona Sahlin? Den 21 december 1998 höll hon presskonferens i Rosenbad. ”Det står främst bland småföretagarnas önskemål att minska krånglet”, sade hon då. Därför föreslog hon att Patent och registreringsverket (PRV) och Statskontoret skulle ta fram ett förslag som innebar att ett företag inte ska be höva lämna en och samma uppgift mer än en gång. En särskild grupp för regelförenkling, Simplexgruppen, skulle inrättas på näringsdepartementet. Den skulle ha stöd av en grupp statssekreterare från flera departement.

Alla förslag rörande näringslivet skulle först granskas ur ett småföretagsperspektiv. Utredningar och myndigheter skulle göra analyser av vad deras förslag får för följder för småföretagen.

Sahlin lovade fler förslag, bland annat om ändringar i skattesyste met till 1999. Då skulle det också komma förslag om arbetsrätten. Företagarnas Riksförbund applåderade. Hur har det då gått med Mona Sahlins löften? Vilka konkreta resultat kan hon nu peka på? Vid en extrakongress i våren 2001 med Företagarnas Riksförbund uttryckte man i alla fall stor besvikelse. Sverige behöver en ny regering. Svenska folket har chansen den 15 september!BERTIL LINDSTRÖM (M)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons