Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svikna landstingslöften – ett dråpslag mot Sollefteåvården

/

Annons

Landstinget Västernorrland har beslutat om ett dråpslag mot vården och sviker därmed sina löften. Det ena är att flytta all akutkirurgi från Sollefteå akutsjukhus. Det andra allvarliga beslutet, som även detta är ett utomordentligt svek mot oss medborgare, är att slå sönder rehabmedicin i Härnösand.

Och vad händer med rehabassängen? Även om denna verksamhet lyder under primärvården och enligt utsago ska vara undantagen från slakten av vården, så litar jag/vi som medborgare inte för fem öre på landstingets beslutsfattare.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det nästa stora sparförslaget måste heta ”lägg ner hela landstinget”. Nu måste alla västernorrlänningar vakna och reagera.

Över 20 000 manifesterade tidigare i år mot landstingets idiotiska förslag om att lägga ner Sollefteå akutsjukhus och rehabmedicin i Härnösand. Allt sker på olaglig grund, då det saknas såväl konsekvensbeskrivningar som kostnadsanalyser. Då det handlar om människoliv måste vi som medborgare säga ifrån.

Landstingets oppositionsråd, dåvarande landstingsrådet Per Wahlberg, lovade utveckling av den medicinska rehabiliteringen. Detta löfte är nu en gång för alltid sviket genom den rödgröna rörans slakt.

Andreas Menzel

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons