Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar direkt: Vi prioriterar handelsetableringar

Svar direkt: "Hittills i år har cirka 100 nya företag startats i Härnösand."

Annons

Svar direkt från Uno Jonsson:

Näringslivsarbetet i Härnösand drivs av kommunen i nära samarbete med företagens organisationer. Vi arbetar aktivt med att visa på fördelar med att etablera sig i Härnösand och vi agerar långsiktigt för att stärka företagsklimatet genom att bygga goda relationer. Vi ser många tecken på en positiv utveckling och att samverkan är framgångsrik. Vi har prioriterat handelsetableringar och flera nya kedjor finns nu på plats i Härnösand. Sällanköpshandeln i Härnösand ökade under 2012 med 25 miljoner kronor.

Just nu undersöker vi förutsättningar för etableringar av datacenter och vi jobbar med tillväxtföretag i kommunen för att underlätta deras tillväxt. Vi agerar som företagslots vilket betyder att vi hjälper företag med deras myndighetskontakter.

Under 2013 har 78 personer deltagit på våra träffar för starta eget och hittills i år har cirka 100 nya företag startats i Härnösand. För oss är det viktigt att berätta vad vi gör och hur vi tänker. Vi vill gärna ha input för vårt arbete är att vara med och driva utveckling i Härnösand!

Kommunen sponsrar inte Fokusmässan. Utställarna betalade 5700 kronor för sina montrar. Våra välbesökta företagsfrukostar kostar 60 kr och deltagarna betalar själva. Värt att notera är att under 2013 har vi haft 448 deltagare på företagsfrukostar.

Annonsen som refereras till innehåller datum för hela hösten (alltså även efter den 30/11) eftersom vi återanvänder samma annons vid flera tillfällen. Detta ger oss ett lägre annonspris och vi är sparsamma med de skattepengar vi får.

Välkommen till Nybrogatan 13 så berättar vi mer om vårt arbete!

Uno Jonsson

Näringslivschef Härnösands kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons