Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svar direkt: Pinsamt att måla upp skräckscenario

Svar direkt från Tomas Izaias Englund: Mikael Breilin (S) har tagit med sig partiboken in i styrelserummet och har svårt att kliva ur sin politikerroll.

Annons

Det är välkommet att se att Övikshems ordförande Mikael Breilin (S) för en gång skull ger sig in i debatten. Dessvärre kan konstateras att han tagit med sig partiboken in i styrelserummet och har svårt att kliva ur sin politikerroll.

Breilin har inte förstått att han företräder bolaget Övikshem och inte Socialdemokraterna. Det blir verkligen svårt för läsarna att se att det här är en styrelseordförande, och inte en S-politiker, då Breilin svänger sig med begrepp som "den svenska modellen", förfasar sig över bostadsrätter och konstaterar att "ett privat bostadsbolag kan plocka ut hur mycket de vill i vinst".

Är verkligen privata fastighetsägare så hemska som Mikael Breilin tycks tro?

Ingen har talat om att utarma Övikshems fastighetsbestånd utan om att blicka mot Umeå och Sundsvall. Är det så farligt? Egentligen handlar det enbart om att fortsätta på den inslagna vägen som bolagets förre vd Olle Högdahl pekade ut, men att göra detta till en kommunövergripande strategisk fråga.

Det är med andra ord ett oerhört odramatiskt förslag och Mikael Breilin slåss mot väderkvarnar. I ledaren föreslogs att kommunen och de kommunala bolagen ska gå samman och skapa en attraktiv portfölj att erbjuda marknaden, förslagsvis under ledning av Rodrets vd Hans Selling. Försäljningsfrågor är som bekant komplexa, och Selling är ju trots allt tillsatt för sina erfarenheter från fastighetsbranschen och inte partipolitiken.

Mikael Breilin behöver inte rädd för att de "onda" marknadskrafterna ska förstöra Örnsköldsvik och måla upp ett skräckscenario, tala om "socialbostäder" ute i Europa. Det är faktiskt bara pinsamt.

Tomas Izaias Englund

Ledarskribent, Örnsköldsviks Allehanda

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons