Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svaga signaler från Telia

Annons

E Författaren Bo Westberg-Gren ifrågasatte i ÖA (5/1) Telias placering av en GSM-sändare utefter sträckan från Killingsnäs och ut till Skeppsmalen.
Han uppger att sändaren är placerad på låg nivå med klart sämre räckvidd än om den hade placerats på ett högt beläget berg. Liknade placering har en sändare i Gullvik. På taket till restaurangen är den sändaren placerad. Således belägen strax över havsnivå.
Inte allt för långt ifrån Gullvik finns Solandsberget med TV-mast. I mitt sommarstugeområde som ligger på Genesön är GSM-signalerna tämligen svaga. Signalstyrkan ligger som mest på 2, vilket är allt för svagt för att få ett bra samtalsljud.
Från vilken sändare dessa signaler kommer är för mig obekant.
Har också haft upprepade samtal med Telia om detta men företaget hänvisar mestadels till den minimala masten i Gullvik. I vissa samtal med Telia har man känt sig osäker huruvida någon mast överhuvud taget finns i Gullvik.
Kanske inte så underligt när Telia saknar lokalkännedom och uppgifterna på IT-skärmen kanske inte är korrekta. Jag har oftast pratat med Telia i Göteborg om detta men har även blivit kopplad till någon annan plats i vårt avlånga land. Det ska bli synnerligen intressant att få ta del av ett svar från Telia.BENGT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons