Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora idrottsevenemang ska gå i statlig tv – det främjar ungas indrottsintresse

/
  • Sarah Sjöström med guldmedaljen efter att ha tagit OS-guld och satt världsrekord i finalen på 100 meter fjäril på Rios olympiska simstadion under sommar-OS 2016.

Annons

Jonas Sjöstedt (V) har helt rätt. Stora idrottsevenemang skall sändas i statliga televisionen – av två stora anledningar.

Dels ska alla kunna se utan att därtill köpa in sig på en betalkanal, dels så främjar man idrottsintresset bland ungdomar. Ju fler ungdomar som kan följa dessa stora evenemang, desto större chans att få fram en ny Emma eller Sarah.

Sedan är det också på det viset att Sverige, detta rika land, har 250 000 fattigpensionärer. Det finns inte på deras karta att köpa en betalkanal.

■■ För fler insändare, klicka här.

I Norge och övriga Norden har man lagstadgat att stora idrottsevenemang skall sändas av den statliga televisionen, men inte Sverige inte. I Sverige skall alla som kan sko sig på andra människor. Här råder kommersialismens lag, en lag som breder ut sig allt mer i vårt land.

Tyvärr verkar Sjöstedts parti vara rätt ensamt om att värna tanken om tillgänglighet för alla medborgare. Sveriges Television har svarat att man inte har de pengar som behövs för att konkurrera om olympiader.

Nä, tacka tusiken för det. Sveriges Television lägger våra licenspengar på kungahuset, då sparas inte på slantarna. Snacka om en självpåtagen roll som PR-byrå för kungahuset. Häpp!

Sudden

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons