Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spola vindkraften

Annons

Självklart har även Alf Svensson rätt att tycka till i olika frågor. Vad som förvånar mig är att han tycks ha en tjänstemannaåsikt och en privat åsikt med tanke på vindkraften.
Svensson menar att boende efter kusten bör få avgöra var snurrorna skall ligga. Glöm det. Varje meter av kustremsan är värdefull. Antag att all kärnkraft skall konverteras till vindkraft av medelstorlek, blir det 27 500 snurror som skall sättas upp runt kusten. Om vi dessutom avser att utnyttja 200 mil av vår kust, öarna undantas för enkelhetens skull, blir det tätt mellan vindkraftverken. Då kommer snurrorna att ligga som ett pärlband med 72 meters mellanrum runt hela Sverige för en kostnad av cirka 200 miljarder. Om vi dessutom antar att makthavare av alla slag söker och får dispens för att just deras sommarstuga skall slippa ha en snurra utanför båtbryggan, blir det ännu tätare mellan dem.
Detta verkar vara ren galenskap. Jag håller med Svensson. Spola vindkraften och öppna Barsebäck. Gör som vårt östra grannland, projektera för nya kärnkraftverk.


KARL NILSSON

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons