Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SPF Seniorerna: Nu blev det fel om trygghetsboendet igen, Övikshem

/
  • Efter protester slapp de boende på Lindens trygghetsboende avgiften för värd/värdinna. Men insändarskribenten är fortfarande kritisk till Övikshem och vd:n Hans Selling.

Annons

Svar på ”Övikshem lyssnar på kritiken: Linden blir trygghetsboende utan avgift för värd/värdinna”, Ordet fritt 5 juli.

Hans Selling, vd för Övikshem, framhärdar i beslutet att hyresgästerna på ett trygghetsboende ska betala den tilltänkta värdavgiften satt till 200 kronor per månad. Dock ska inte hyresgäster som redan bor där behöva betala, det ska gälla nya hyresgäster som flyttar in.

Det är märkligt att högste chefen för kommunens största bostadsföretag, som dessutom är kommunalt, inte vet bättre. Det är också ytterst beklagligt att företag tillåts bygga trygghetsboenden när det uppenbarligen saknas kunskap i de mest elementära frågeställningarna som rör denna typ av boenden.

■■ För fler insändare, klicka här.

Det är så att Örnköldsviks kommun, enligt ”Kriterier för trygghetsboende”, finansierar 100 procent av en heltidstjänst för ett boende med fler än 60 lägenheter.

För även om kommunen subventionerar trygghetsboenden så sparar man pengar på grund av att dessa boenden är effektiva ur totalkostnadssynpunkt. Tydligen har vd Hans Selling sett möjligheterna att snuva pensionärer på några extra kronor, samtidigt som lönen för värd/värdinna betalas av kommunen.

Jag önskar att någon ansvarig på kommunens välfärdsförvaltning sätter ett antal ur Övikshems ledning på skolbänken och lär ut grundläggande bestämmelser avseende trygghetsboende.

John-Erik Westman

SPF Seniorerna (som försöker ta tillvara pensionärers rättigheter).

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons