Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spendera med Lena Asplund

/

Lena Asplund har glömt bort mig och andra pensionärer samt betydligt fler andra grupper som har svårt med ekonomin, människor som inte får mer i sina plånböcker utan tvärt om.

Annons

Grattis ni som bor i Sollefteå, Kramfors, Härnösand och Örnsköldsvik! Ni har erhållit en miljard extra i plånboken, vilket riksdagskvinnan Lena Asplund nu tycker att ni ska spendera.

Detta framgår av hennes krönika i denna tidning den 14 december. Hon går därmed emot sin partiledare statsministern Reinfeldt, som ständigt upprepat att anledningen till att "vanligt folk" behöver mer i plånboken är för att få ekonomin att gå ihop och slippa utanförskapet. Anledning till hennes generositet är att fyra jobbskatteavdrag gett arbetande skattebetalare denna summa pengar, och mer blir det när femte avdraget blir verklighet.

Tyvärr har hon glömt bort mig och 30-40 000 andra pensionärer i dessa orter samt betydligt fler ofrivilligt vuxna arbetslösa, arbetslösa ungdomar, sjukskrivna, studerande, funktionshindrade och andra grupper som har svårt med ekonomin, människor som borde räknas till det vanliga folket men som inte får mer i sina plånböcker utan tvärt om.

Inte ens Annie Lööfs utlovade 50-lapp till pensionärerna blir av. I stället har pensionärerna redan fått besked om hur många hundralappar pensionen sänks med 2014, ungefär lika många som det femte jobbskatteavdraget ger som tillskott.

Lena Asplund, du har dessutom inte avslöjat att alliansregeringen lånat till dessa jobbskatteavdrag, närmare bestämt 140 miljarder som på så sätt försvunnit ur statskassan. Därutöver väntas statens budgetunderskott för 2013 bli 87 miljarder, något som Anders Borg drar sig för att avslöja. Detta kallar Fredrik Reinfeldt för att ha "ordning och reda i statens finanser".

Det är också beklämmande att läsa i Lena Asplunds krönika hur hon framhåller att man tack vare Moderaterna och Alliansens reformer kan satsa mer på skola, sjukvård och omsorg än någonsin tidigare. Lena Asplund, varför har ni då inte gjort denna satsning? Alliansregeringen har ju gjort precis tvärt om! Sanningen när det gäller till exempel skolan är att den snabbt försämrats under denna regerings snart åtta år vid makten. Ingen kan väl förneka detta med undantag för Lena Asplund – till och med Jan Björklund erkänner att så är fallet. Samma gäller sjukvården och omsorgen.

Lena Asplund, lycka till med ditt eget spenderande, men du kan väl samtidigt ägna en tanke åt ovan nämnda vanligt folk som inte får mer i sina plånböcker tack vare Moderaternas och Alliansens politik. Ta gärna upp denna orättvisa i din nästa krönika i stället för att fantisera ihop en välfärd som i verkligheten försämras mer och mer. Men det kanske blir svårt att skriva om rättvisa när man strävar efter ett ojämlikt Sverige.

Lundberg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons