Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spelet om Resedagården

Annons
Spelet om Resedagården

Det har nu gått några dygn sedan Stig Rosberg erhöll ett antal frågor om Resedagårdens framtid. Hittills har ju Stig Rosberg inte funnit det mödan värt att svara på inlägg i form av insändare, vi får se hur det blir denna gång.

Beträffande flyttningen från Resedagården innehöll den så många skamliga inslag att de inblandade torde ha anledning att skämmas än i denna dag.

Vad sägs om att kommunen sade upp telefonabonnemang utan medgivande från innehavaren, toalettbestyr fick skötas bakom ett fladdrande plastskynke, de boende panikflyttades just före semestern för att man snabbt skulle komma igång med ombyggnaden (!) osv.

Visserligen lovade Elisabet Lassen i sin storhet att kommunen var villig att betala återflyttningen av telefonerna när Resedagården åter skulle tas i bruk. Ett löfte som i dag slår något slags rekord i cynism när man sitter med facit i hand.

Nu när i stort sett alla tidigare boende på Resedagården inte längre finns i livet fortsätter det politiska spelet. Det skulle faktiskt vara klädsamt om man från vård-och omsorgsnämnden började med att be om ursäkt för sitt handläggande av flyttningen från Reseda och med intresse och välvilja mötte de krafter som verkar för ett bra boende för de äldre i Ed/Resele.

Kompetens finns i dag inom förvaltningen att sköta en omflyttning på ett bra sätt. Det visades när ombyggnaden på Solgården krävde att gamla människor måste byta lägenhet. Här visade kommunen och SBAB en föredömlig lyhördhet och engagemang för att lösa en för de gamla svår situation.

Mitt förslag är att Stig Rosberg släpper på sin prestige, om det finns någon kvar, och på ett ärligt och mänskligt sätt lever upp till bildtexten där han framställs som "en kämpe för de äldres boende".

Lars-Göran Forslund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons