Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sparkraven underminerar Ö-vik

Det är med sorg i hjärtat jag ser min kära hemkommun nedrustas så drastiskt.

Annons

Örnsköldsvik står inför stora sparkrav. Vård, skola och omsorg tvingas till ytterligare besparingar från redan låga nivåer. Skolor, fastigheter och lokaler är så sparsamt underhållna genom åren så att mycket stora och nödvändiga renoveringar måste göras bara för att upprätthålla säkerhet och gällande miljökrav. Vägar, cykelbanor och dess underhåll är även de under all kritik.

Det är med sorg i hjärtat jag ser min kära hemkommun nedrustas så drastiskt. Den stora skuldbörda och de konsekvenser den medför gör att det praktiskt taget inte finns pengar över för någonting numera.

Göran Perssons gamla myntade mening "Den som är satt i skuld är inte fri" är högst påtaglig i denna kommun. För närvarande känner jag att vi medborgare och våra företrädande helt tappat makten över vår egen framtid.

Våra kreditgivare och deras amorteringskrav styr och ställer för närvarande, inte bara fysiskt utan även mentalt hur våra beslutsfattare agerar.

De snäva, trångsynta och kortsiktiga sparbesluten underminerar vår stad och kommun i det långa loppet och därmed framtiden för våra barn och ungdomar.

Visst kan vi alla bli bättre på att spara, men jag vidhåller att den största bästa och hållbaraste besparingen måste komma från våra beslutsfattares sätt att tänka större, bredare och längre.

Bicycle repairman

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons