Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sover politikerna i Kramfors i sjukhusfrågan?

Kramfors kommuns förtroendevalda – både i landsting och kommun – ta Ert ansvar som valda av Kramfors kommuns innevånare och agera!

Annons

Under en längre tid har innevånare i vår grannkommun Sollefteå varit aktiva i debatten om att rädda kvar akutsjukhuset i Sollefteå. 42 läkare vid sjukhuset har beskrivit vilka konsekvenser landstingets beslut kommer att innebära!

Vad gör våra folkvalda i Kramfors i denna fråga – sover de? Vi har inte sett en enda reaktion på landsatingets beslut att förändra organisationen av bland annat operationer, i syfte att kunna skala av Sollefteå sjukhus verksamheter, som så småningom leder till en nedläggning av akutsjukhuset. Allt som moderaten och läkaren tillika ordföranden i Hälso- och sjukvårdsnämnden Jacomina Beertema verkat för i flera år, ivrigt påhejad av hälso- och sjukvårdsdirektören Margareta Berglund-Rödén!

Jag trodde i min enfald att våra folkvalda politiker hade som uppgift att verka för den befolkning som valt dem till dessa uppdrag. Tydligen är det inte så – vi har en vice ordförande (C) och en ledamot (S) i landstingsstyrelsen, en ledamot (S) i Hälso- och sjukvårdsnämnden som bor i kommunen men inte yttrat en stavelse i denna fråga! Dessutom sitter dessa tre tillsammans med ytterligare fyra lika tysta ledamöter i landstingsfullmäktige! Tydligen är uppdraget och framförallt arvodet viktigare och då glömmer man på vems uppdrag man sitter på taburetten!

Våra kommunala politiker är lika tysta! Hur tänker de då? Man pratar vitt och brett om att kunna vända befolkningsutvecklingen nu när vi fått bättre kommunikationer med Botniabanan! Tror de verkligen att folk vill flytta till Kramfors kommun om akutsjukhuset i Sollefteå försvinner? Ungdomar vill inte flytta till en kommun där de kommer att få över tio mil till sjukhus och framförallt BB!

Kramfors kommuns förtroendevalda – både i landsting och kommun – ta Ert ansvar som valda av Kramfors kommuns innevånare och agera! Det är knappt ett år tills Ni vill bli omvalda!

Sune Fröberg

Kramfors och mycket nöjd patient vid Sollefteå sjukhus!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons