Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå sjukhus ska vara kvar som akutsjukhus

Annons

Sollefteå Sjukhus – Landstinget

Förutsättningar

· Beslutsfattarna i landstinget väljs av folket efter den s.k. Närhetsprincipen - vilket betyder att besluten skall fattas så nära medborgarna som möjligt

· Landstinget ansvar bl.a. att för människorna i hela regionen skall få optimal tillgång till hälso- och sjukvård.

· Grundidén är att låta folket vara med och påverka.

Påverkan

Så nu måste Landstinget lyssna riktigt, riktigt noga på vad Sollefteå/Kramfors det vill säga politiker, företagare, folket, olika typer av organisationer, föreningar med flera har att säga och ta hänsyn till detta.

· Sollefteå sjukhus skall vara kvar som akutsjukhus - vilket också är beslutat.

Landstingsrepresentanter i denna fråga menar att flytten av berörd cancerkirurgi inte kommer att leda till en nedläggning av akutsjukvården på Sollefteå sjukhus. Men här måste ni lyssna på och ta hänsyn till hur sakkunniga bland annat läkare och annan personal på sjukhuset med flera ser på detta och även göra en omvärldsiakttagelse och se hur det gått för andra Sjukhus där liknande åtgärder vidtagits.

· Sollefteå/Kramfors kommer aldrig att acceptera en Smygnedläggning av Sollefteå sjukhus – vilket kommer att ske om beslutet att flytta berörd cancerkirurgi från Sollefteå sjukhus verkställs.

· Sollefteå Sjukhus har på område efter område visat att de tillhör toppskiktet av sjukhus i landet och så skall det fortsätta att förbli .. för människornas/folkets skull ..

- Den höga kompetensen som finns på Sollefteå sjukhus och viljan att ha kvar sjukhuset som akutsjukhus från alla i Sollefteå-Kramfors skall vara grunden till att berört beslut omprövas. Förhoppningen är att Landstingsledningen i dess olika former kommer att inse och förstå detta – om så blir fallet, ja då visar man också att folket kan vara med och påverka – se punkterna i Förutsättningarna, vilket i sin tur skulle vara en seger för hela regionen, landstinget inräknat.

Paul Gerdin

Konsulterande Affärsenhetschef i Klövern AB

Styrelseledamot i Sollefteåföretag

Medverkande i olika Nätverk i Sollefteå som verkar för en positiv utveckling i Regionen

Medborgare i Sollefteå kommun

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons