Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå sjukhus kan erbjuda guldkant i vården – jag vet vad jag talar om

/
  • Sollefteå akutsjukhus får mycket beröm av insändarsignaturen

Annons

Låt Sollefteå sjukhus vara kvar i nuvarande form, i konkurrens med andra lasarett. Lasarettet har guldkanter både vad gäller tekniskt kunnande och vård, vilket är en klippa och trygghet för den norrländska befolkningen.

Om Norrland ska växa och bestå måste Sollefteå lasarett bli kvar, men ökas med mera personal och hjälpmedel. De läkare och sjuksystrar som nu kämpar där sköter allt på ett beundransvärt sätt, men frågan är hur länge de orkar.

■■ För fler insändare, klicka här.

Lasarettet i Sollefteå har mycket gott renommé, ligger centralt beläget och kan nås av befolkningen inom rimlig tid, trots att tillfartsvägarna inte är de allra bästa. Men i jämförelse med det ytterligare avståndet till Sundsval, är utsikten god att hinna fram till räddning i tid om ingen flytt blir av. Jag talar av egen erfarenhet.

Jag befann mig på tio mils avstånd norr om Sollefteå lasarett för drygt en vecka sedan, när jag råkade ut för en olyckshändelse.

Jag ramlade handlöst framstupa på ansiktet, slog ut flera tänder, klöv näsrot och bröt båda handleder.

Om jag inte så snabbt kommit under specialistvård kanske utgången inte blivit så lyckad. Jag blev opererad av överläkare Radoslaw Wojtowicz, akutläkare Anders Gerdin och sköterskor. Under samma nattpass anlände ytterligare fem akuta fall att ta hand om.

Ett varmt tack och beundran riktar jag till de som tog hand om mig på avdelning 15, förutom läkare, Azer Zubcevic, Veronica Björklund, Tove Wathen Domeij, Frantisek Bajanek, Frans, Marita Lövlund, Agnes Scherdin, arbetsterapeut Anna Sillberg med flera.

Min önskan är att Sollefteå sjukhus får stå kvar och vara en trygghet för befolkningen. Det handlar om trygghet och kvalité.

Sollefteå sjukhus står sig i jämförelse med andra sjukhus. Maken till omvårdnad kan man leta efter. Jag vet vad jag talar om, jag har erfarenhet av att ha legat på andra sjukhus.

Täbybo

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons