Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå saknar politisk ledning

Annons
Sollefteå saknar politisk ledning

Sollefteå kommun saknar i dag kompetent politisk ledning. När Jan Näsström lämnade sina uppdrag började förfallet. Han, tillsammans med Carl-Erik Mähler, styrde kommunen med någorlunda fast hand. Efter Näsströms avgång kämpade Mähler en ensam kamp för att hålla kommunen på fötter!

I dag är även Mähler borta och också den sista kompetensen i den politiska ledningen i Sollefteå.

För några år sedan kom en frisk fläkt in i kommunpolitiken utifrån. Michael Lund valdes in och visade snabbt kunskap och kompetens. Han blev ordförande i den tunga och svåra barn-, kultur- och utbildningsnämnden. Med hänsyn till det allt mer minskade elevantalet i skolorna måste drastiska och obekväma förslag läggas om nedläggning av skolor och flyttning av elever. Detta mot bakgrund av de budgetramar nämnden fått.

Men detta tilltalade inte trojkan i Sollefteå arbetarkommun. Att en nykomling utifrån skulle komma och tro att han var något och komma med obekväma förslag kunde inte accepteras.

Detta resulterade i att Lund fick lämna sina politiska uppdrag. Med honom också flera andra tunga namn i BKU-nämnden. De väl underbyggda förslag nämnden presenterade underkändes på, får vi förmoda, order av arbetarkommunen.

I dag har Lund flyttat med sin familj till Sundsvall. Ytterligare ett flyttlass från Sollefteå på grund av en inkompetent politisk ledning.

När beslutet om nedläggning av Sollefteå garnison togs lät sig politikerna luras av falska förespeglingar från Göran Persson och hans anställda. Sollefteå skulle sluta kämpa för sin garnison mot löften om 600 nya jobb.

Nu har det gått två år, garnisonen är nedlagd, men några 600 jobb har vi inte sett till. När Björn Rosengren "djävligt noga" utlovade de 600 jobben påstod han också att av de orter som drabbades av nedläggning skulle Sollefteå prioriteras först. I dag medger Rosengren att av de orter som drabbades är Sollefteå den ort där man misslyckats med att infria sina löften.

Den politiska ledningen tycks inte märkbart reagera på detta. Göran Persson och ansvarig minister måste nu avtvingas besked när de 600 jobben kommer. Inget är viktigare än detta.

Kommunens politiker måste nu ta sitt ansvar. När kommer utlovade jobb? Vad görs? Vi vill ha besked nu!

J M J

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons