Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå i företagstopp?

Gör det lättare för de som vill starta något, upplys om vilka lokaler som finns att tillgå i kommunen. Kraften finns i Sollefteå står det, men vilken kraft?

Annons

Jag blir förvånad över alla dessa undersökningar som görs om företagen i Sollefteå. Själv är jag en långtidsarbetslös person som har svårt att hitta jobb här. Jobben som Arbetsförmedlingen har erbjudit finns i norra eller södra Sverige, och söker man jobb på egen hand så möts man av svaret att man inte behöver någon för tillfället.

Hur är det med tillväxten av företag? Om man nu tittar sig runt i Sollefteå så ser man många tomma lokaler, varför står de tomma, är det så att inga företag vill flytta hit? Så hur kan näringslivschefen vara mer än nöjd över företagsutvecklingen?

Sollefteå räknas som en glesbygd och man kan få investeringsbidrag på upp till 50 procent av vad maskiner kostar, så det måste vara en drömkommun att starta företag i?

Gör det lättare för de som vill starta något, upplys om vilka lokaler som finns att tillgå i kommunen. Kraften finns i Sollefteå står det, men vilken kraft? Det är jättedåligt med exportföretag här.

Nä, nu är det dags för kommunalråd Elisabet Lassen och näringslivschefen Tomas Falkensson att ta nästa steg och locka hit företag. Det är ett år kvar till val, det är kanske dags att byta ut kommunledningen och få ny energi i den kraftfulla kommunen Sollefteå?

Arbetslös och kanske fd Sollefteåbo

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons