Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sollefteå en stad i utveckling?

Annons

Sollefteå kommunalpolitiker går ut i helsidesannonser och talar om bäst i länet, åttonde bästa servicekommun i Sverige. Detta rimmar liksom inte så bra, när kommuninvånarna i centrum blir fråntagna sin möjlighet att handla sin mat där. Centrum bebos av cirka 3000 personer, de flesta med rörelsesvårigheter. Många går med rollatorer och en del är rullstolsbundna. Man frågar sig, hur är det tänkt att dom ska kunna komma åt sin föda ?

Citygruppen inom hemtjänsten går och handlar åt många vårdtagare och dom har heller ingen vetskap om vad som ska hända. Vi kommer närmare en flytt för varje dag som går, och det verkar som att Trollet redan börjat trappa ner sitt sortiment.

Som exempel kan jag nämna att på nittiotalet fanns sex matvarubutiker i centrum av Sollefteå, nu blir det ingen, då är man inte bäst i länet. I städerna Härnösand och Kramfors har man ökat antalet matvarubutiker i de centrala delarna. I Sollefteå blir det ingen. Jag frågar, kan det verkligen stämma att Sollefteå är åttonde bästa servicekommun i Sverige?

Som jag ser det är det frågan om en avveckling och typ utarmning av Sollefteå centrala delar , flera butikslokaler står tomma och det verkar bli fler. Vår främsta önskan nu av oss som bor här, är en matvarubutik i centrum.

Måtte den bli besannad.

Bengt Lindqvist

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons